Profiel

Van Roosmalen Superyacht Projects is een onderdeel van Van Roosmalen Ontwerp & Realisatie BV. Deze onderneming is opgericht in 2006 door Kees-Sjeng van Roosmalen, destijds meubelmaker en AutoCAD-tekenaar. Kees-Sjeng is sinds 2007 actief in de jachtinterieur- en exterieurbouw en heeft sindsdien gewerkt als interimkracht in functies als technisch ontwerptekenaar, projectengineer en projectleider. Het bedrijf is inmiddels uitgebreid met partner Sung Soo den Dulk en een aantal goedopgeleide engineers met evenveel passie voor hun vak.

Historie

Tijdens zijn studententijd wordt het eerste jachtproject gekocht door Kees-Sjeng van Roosmalen. Hij vond op de Rijnkade in Arnhem een stalen vlet. Later heeft hij nog eens een eikenhouten jaren dertig restauratieboot aangekocht. Deze projecten waren uiteindelijk een goede inspiratie voor grotere aspiraties.

In 2001 start hij samen met een goede vriend een eigen bouwonderneming, actief als timmerbedrijf in de afbouwsector maar vooral gericht op luxe maatwerkinterieurs. Na deze periode gaat hij aan de slag als interieurtekenaar bij een beroemde architect van luxe megajachten. Hier lagen kansen, maar toch besluit hij in 2008 verder te gaan als zelfstandig tekenaar in de jachtbouw. Inmiddels heeft hij genoeg projecten op zijn naam staan en heeft hij een flink aantal opdrachten uitgevoerd voor de meest vooraanstaande jachtwerven en interieurbouwers. De werkzaamheden varieerden van het maken van werkplaatstekeningen tot het leiden van grotere projecten.

Uiteindelijk werd het tijd om zijn blik verder op de toekomst te richten en medewerkers aan te trekken om zijn kennis en ervaring te delen. Nu kan het bureau verder groeien, om de markt nog beter te bedienen.

Klik op de foto voor meer foto’s.

Referenties

Van Roosmalen voert voornamelijk projecten uit ten dienste van de topmerken van de Nederlandse superjachtbouw.

Op verzoek is meer informatie beschikbaar.

Projecten

Sinds 2007 heeft Van Roosmalen meegewerkt aan meer dan 50 superjachtprojecten. Verschillenden hiervan hebben prijzen gewonnen. Naast de superjachtprojecten, is Van Roosmalen actief op het gebied van off shore accommodaties en exclusieve projecten op het land. Meer informatie is beschikbaar op aanvraag.