Profiel

Van Roosmalen Superyacht Projects is een onderdeel van Van Roosmalen Ontwerp & Realisatie BV. Deze onderneming is opgericht in 2006 door Kees-Sjeng van Roosmalen, destijds meubelmaker en AutoCAD-tekenaar. Kees-Sjeng is sinds 2007 actief in de jachtinterieur- en exterieurbouw en heeft sindsdien gewerkt als interimkracht in functies als technisch ontwerptekenaar, projectengineer en projectleider. Het bedrijf is inmiddels uitgebreid met partner Sung Soo den Dulk en een aantal goedopgeleide engineers met evenveel passie voor hun vak.

Historie

Tijdens zijn studententijd wordt het eerste jachtbouwproject gekocht door Kees-Sjeng van Roosmalen. De foto laat zien hoe hij het vond op de Rijnkade in Arnhem. Het project is nooit afgekomen maar het was uiteindelijk een goede inspiratie voor grotere aspiraties. In plaats daarvan start hij samen met een goede vriend in 2001 een eigen bouwonderneming, actief als timmerbedrijf in de afbouwsector maar vooral gericht op luxe maatwerkinterieurs. Klik op de foto hiernaast voor meer foto’s. Na deze periode gaat hij aan de slag als interieurtekenaar bij een beroemde architect van luxe megajachten. Hier lagen kansen, maar toch besluit hij in 2008 verder te gaan als zelfstandig tekenaar in de jachtbouw. Inmiddels heeft hij genoeg projecten op zijn naam staan en heeft hij een flink aantal opdrachten uitgevoerd voor de meest vooraanstaande jachtwerven en interieurbouwers. De werkzaamheden varieerden van het maken van werkplaatstekeningen tot het leiden van grotere projecten. Uiteindelijk werd het tijd om zijn blik verder op de toekomst te richten en medewerkers aan te trekken om zijn kennis en ervaring te delen. Nu kan het bureau verder groeien, om zo de markt nog beter te bedienen.

Referenties

Van Roosmalen voert voornamelijk projecten uit voor Nederlandse superjachtbedrijven. Op verzoek is meer informatie beschikbaar.

Projecten

Sinds 2007 heeft Van Roosmalen meegewerkt aan meer dan 50 superjachtprojecten. Verschillenden hiervan hebben prijzen gewonnen. Naast de superjachtprojecten, was Van Roosmalen actief op het gebied van off shore accommodaties en exclusieve projecten op het land. Meer informatie is beschikbaar op aanvraag.