De verschillende rollen

Van Roosmalen Superyacht Projects ontzorgt werven in het topsegment van de superjacht-sector die tijdelijke versterking nodig hebben. Als ervaren interim-managers  verzorgen we design- en projectmanagement. We hebben ruime kennis en ervaring op meerdere niveaus; van design & engineering tot en met het productieproces. Als onafhankelijk sparringpartner kijken we met een frisse blik naar het gehele project. We denken graag mee over hoe de visie van klant en architect zo goed mogelijk tot zijn recht komt in de uitvoering.

Functioneel projectmanager interior & exterior outfitting

In deze rol staat de klant centraal: de bouw van een superjacht moet een hoogtepunt in het leven van een eigenaar zijn, daarom is het belangrijk dat de beleving van de klant in alle fasen van het bouwproces bewaakt wordt. Om die beleving te borgen kunnen wij desgewenst deel uitmaken van uw projectteam en fungeren als verbindende schakel tussen wat een eigenaar wil en de werf, betreft de luxe afbouw. Daarbij overleggen wij als een spin in het web met de verschillende stakeholders van het bouwproces: projectleider, eigenaars-vertegenwoordiger, kapitein, designers, engineers, onderaannemers en overige projectleden. Vanuit het Algemeen Plan zorgen we voor een stevige basis voor de uitvoering. De belangrijkste aandachtspunten hierbij zijn design, techniek, bruikbaarheid, planning en budget. We sturen op processen waarbij we feeling houden met zowel de klant als de uitvoering. We denken mee als onafhankelijke deskundigen en komen zelf ook met functionele voorstellen.

We bekijken alle tekeningen, maken goede afspraken en zorgen ervoor dat overal de juiste  handtekening onder komt zodat de visie van klant en architect ook echt gerealiseerd wordt. Dit alles met een scherp oog voor werfstandaarden en veiligheidseisen. Waar nodig leggen we ook uit dat sommige keuzes niet te realiseren zijn zonder afbreuk te doen aan de eisen of het ontwerp. Bovenal zorgen we ervoor dat de klant in alle fasen van het bouwproces een topervaring heeft, met als bekroning een superjachtinterieur of – exterieur dat dromen waarmaakt.

Design projectmanager interior & exterior outfitting

Vanaf de eerste schets tot het moment van de tewaterlating moet de hand van de architect herkenbaar zijn in alle facetten van een superjacht. Dat kan alleen als we de essentie van het creatieve ontwerp goed doorgronden: die visie vertalen we in een ontwerp dat technisch uitvoerbaar is zodat het in de volgende fase verder uitgewerkt kan worden. 

Hoe complex de bouw van een superjacht ook is: het gaat om de bezieling, die moet voelbaar zijn en maakt van een jacht ook een echt superjacht. 

Technisch projectmanager interior & exterior outfitting

Als project engineer zijn we de verbindende schakel tussen de lead engineer en de uitvoering. Samen met de functioneel projectmanager richten we ons vooral op het technische deel van het werk. Als ervaren project engineers kijken we met kritische ogen naar het ontwerp, denken we mee en komen we zelf ook met technisch creatieve voorstellen.

We zorgen voor een verantwoorde integratie van de techniek in het ontwerp en houden hierbij rekening met onder meer isolatieplannen en veiligheidseisen. Verschillende disciplines komen in deze fase samen en worden opgenomen in het ontwerp: cascoconstructie, werktuigbouw, electra en uiteraard interieurbouw inclusief meubeltechniek.  We coördineren de werkzaamheden en zien toe op de kwaliteit, dit alles in dienst van het Technisch Ontwerp.

Verder praten?

We gaan graag met u in gesprek, in elke fase van uw project. Of u nu op zoek bent naar een technisch ontwerpbureau om ontwerpschetsen uit te werken, of een partner om mee te denken over projectmanagement van een complex interieurontwerp, we lichten onze werkwijze graag verder toe.

Een project start met een gesprek over uw wensen, uitdagingen en visie. We staan altijd klaar om samen te verkennen hoe we kunnen helpen bij uw volgende project.

+31 (0) 6 1961 2962